martes, 15 de marzo de 2011

COMISSIÓ D´ APRENENTATGE

LA FASE DEL SOMNI :

Des de l’assemblea fins a les reunions de clase del 22 i 23 de noviembre , tots i totes somiarem quina escola volem per als nostres infants, vam decorar  l’entrada de l’escola amb aquests somnis.Un arbre amb branques de les que pengen boles amb un fil de pescar i de les quals s´enganxen els somnis amb una tarja i una pinça. Es convida a tothom a somniar.
A la lectura de somnis (14 desembre 2010) es convida a tothom i es formen les tres comissions.
Lectura en veu alta de tots els somnis i classificació en tres columnes: aprenentatge, edifici i serveis i participació i voluntariat
Sessió tutoritzada per la a Núria Marín, assisteixen 12 pares i mares i 1 avi, un represenrtant del Pame i tres educadors/es
Hi ha somnis que poden estar a dues comissions a l´hora.
Cadascú s´apunta de voluntari en la comissió que li fa més gràcia i es decideix el dia de la propera reunió per començar a fer un pla de treball de cadascuna.

Per les dates en que es fa la lectura fa que surgeixi la necessitat de treballar per a aconseguir el primer somni “cap infant sense joguina”. Es convoca una reunió amb els voluntaris de totes les comissions al dia següent. S´organitza i es planifica la demanda i donació de joguines i en dos dies hi ha una resposta espectacular!!
Al gener es fa la  primera reunió per decidir el pla de treball.
Estudiants de la UB vènen a informar-se sobre la CA  a l´escola bressol per a realitzar un treball d´estudi.
Al febrer rebem la visita dels professionals de L´Escola Bressol Cappont de Lleida (primera escola bressol Comunitat d´aprenentatge de Catalunya). Ens donen a conèixer la seva experiència a totes les famílies que s´han interessat pel que suposa aquesta transformació.

PLA DE TREBALL DE LES COMISSIONS

  1. COMISSIÓ D´APRENENTATGE

ü  Creació i el.laboració del blog.
ü  Creació de calendari d´activitats i participacions a  cada aula durant el mes de març i abril
ü  Incorporació del racó de l´ordinador a l´aula
ü  Possible taller de cuina
  1. COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ I VOLUNTARIAT
ü  Campanya de Nadal: recollida de joguines per als infants amb menys recursos de la ciutat.
ü  Llistat de voluntaris.
ü  Millores de les instal.lacions del jardi-pati: manteniment dels elements de fusta del pati ( casetes, taules ).
ü  Es pensa en una sortida a l’aire lliure (més cap al bon temps) d’un dia ( dissabte o diumenge), de totes les famílies de l’escola, que puguin o estiguin interessades.
  1. COMISSIÓ D´EDIFICI I SERVEIS
ü  Millores del jardi-pati: adecuar i buscar  propostes de jardineres, construir un petit cobert per les eines de l´hort o pels cotxets de les famílies,  amb material reciclat.
ü   Es buscarà informació per poder fer piscina. 

INICI

FENT CAMÍ CAP A UNA COMUNITAT D´APRENENTATGE

ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL L'ESQUITX


L'escola bressol l'Esquitx està treballant des del curs passat en un innovador projecte educatiu anomenat: comunitats d'aprenentatge, on tots/es els veïns, veïnes i entitats ciutadanes són convidats a treballar en l'educació dels més petits. Tots/es podem ensenyar i fer realitat una educació més solidària i democràtica.
Les comunitats d'aprenentatge volen implicar a tota la societat en l'educació dels infants. Per participar, no hi ha cap limit d'edat ni condició, només cal apuntar-se com a voluntari /a. Totes les aportacions són valuoses, per exemple: una jubilada o jubilat pot col.laborar en tenir cura de l'hort de l'escola, o explicar un conte als més menuts. Totes aquestes activitats són treballades i coordinades amb les educadores i educadors de l'escola.
Les comunitats d'aprenentatge demanen voluntat i il.lusió per aportar coneixements a uns infants amb moltes de descobrir el seu entorn.
Dimecres 27 d'octubre, a la sala d'actes del Ceip Josep Ventalló es va fer una Assemblea per informar a les famílies i entitats del barri, sobre el nou projecte. La resposta dels assistents a l'Assemblea va ser molt positiva. Les famílies van estar d'acord en engegar plegats aquesta nova etapa i així ho van manifestar a la votació que es va fer.
Ha estat fantàstic veure l'interès que despertava en les persones assistents tot allò que escoltaven i com han fet preguntes imaginant-se la seva participació i les seves possibilitats.
Donem les gràcies a les famílies de l'escola, als representants de l'associació de veïns, a la Roser Martí ( pediatra del CAP Antoni Creus), a la Roser mestra de l'escola Josep Ventalló , als representants de les Ampes dels Ceips Josep Ventalló i Cesc Aldea, a l'Antònia Saez ( representant de l'Ajuntament de Terrassa), i a la Núria Marin directora de l'escola Montserrat.
Gràcies a tots i totes per la vostra assistència.
FOTOS DE L´ ASSEMBLEA