martes, 8 de abril de 2014

TERTÚLIES LITERÀRIES

COMENCEM LES TERTÚLIES LITERÀRIES AMB ELS INFANTS DE 2-3 ANYS.

En aquestes quatre ratlles us volem explicar que com a Comunitat d´Aprenentatge iniciem una activitat nova considerada com actuació d´èxit reconeguda internacionalment pel món educatiu:  les TERTÚLIES LITERÀRIES.

QUÈ SÓN LES TERTÚLIES LITERÀRIES:

Es tracta d´acostar als nostres infants sense distinció d´edat, de gènere, de cultura o de capacitat,  a la cultura clàssica universal i al coneixement científic acumulat per la humanitat durant el temps. És a dir donar a conèixer des de ben petits el patrimoni cultural que ens ofereix la lectura dels clàssics.
A cada sessió els infants exposen la seva interpretació sobre allò que més els hi ha cridat l’atenció del clàssic literari, expressant a la resta de companyes i companys el que més els hi ha cridat l’atenció, relacionant les exposicions  ( si és possible) amb diàlegs previs de tertúlies anteriors. A través del diàleg i les aportacions de cada un dels infants es genera un intercanvi enriquidor que permet aprofundir en tot allò sobre el que es basa una tertúlia, estimulant a la vegada la construcció de nous coneixements. A cada una de les sessions l’educadora assumeix el rol de moderadora amb la idea d’afavorir una participació igualitària entre tots els infants.
Una obra clàssica de la literatura és aquella que perdura al llarg del temps. Hi ha un consens universal que reconeix la seva qualitat i la seva aportació al patrimoni cultural de la humanitat. També són obres que exposen grans temes que preocupen a la humanitat, els universals, independentment de la cultura o l’època.
Com a escola hem triat començar per un clàssic molt amè:  EL CAVALL DE TROIA.   (Amb la formació inicial d´Elisenda Gigo).

Aquí podeu veure unes quantes imatges de les dues primeres sessions de Tertúlies Literàries dialògiques a la nostra escola.