BRIWAT (ROLLITOS ÁRABES)
Ingredients:
-
Masa Brick (1 bossa)
-
500 gr. De carn picada
-
1 Ceba
-
1 pessic de sal
-
Pebre
-
Oli de girasol
-
Fer una barreja de farina amb aigua que servirà per
“enganxar” el “rollito”.
-
Es poden fer del que vulguem, amb verduretes, amb pernil
dolç... al gust de cadascú.
Preparació:
Fregir la ceba i quan és daurada, afegir la carn picada i
salpimentar.
Posseu unes 3 culleradas soperes de la barreja de carn
picada i comenceu a fer el “rollito” i doblegar.
Al últim troç per a que quedi enganxat, se li possa una mica
de la barreja de farina i aigua que hem fet.
Pre-calenteu el forn a 120ºC-130ºC a dalt i a baix
Posseu els
“rollitos” a una safata pel forn, ja preparada amb paper de forn.
Amb un pinzell, suquem una mica d’oli de girasol per sobre,
agafaran color i es faran cruixents.
Ficar la
safata al forn i deixeu fins que siguin daurats i retirem.
PA DOLÇ o PA DE MEL
Ingredients:
- 500 gr.
De farina
- Nata
líquida (afegir fins que agafi la massa)
- Sèsam
natural
- Sal (1
pessic)
- 1 sobre
de sucre de vainilla
- Oli de
girasol (per fregir i per fer les boletes)
Preparació:
- Barrejar la farina
amb la nata líquida, la sal i el sucre de vainilla.
- Amasar i
treballar la massa fins que quedi homogénea (también con TMX).
- Deixar la massa
reposar 10 minuts.
- Posseu en un bol
una mica d’oli degirasol.
- Mullem els dits amb oli i comencem a fer boletes
(sense treballar-les, tal i com quedin)
les
possem a una safata, separades i deixem reposar 10 minuts més.
-Cada boleta
s’aixafa i li donem forma rodona com una pizza. Es va plegant fins que
donem forma quadrada.
-Abans de
fregir-les, aixafem una mica amb els dits i les estirem una mica.
-Possem 3 a 4 trocets amb oli de girasol
bullint (no poseu més quantitat per que
dobleguen el tamany a la paella).
Treure i deixar a un paper de cuina per que
deixin anar l’oli sobrant.
-En calent, es
pinta amb un pinzell sucat amb mel pels dos costats i per un dels costats
posem sèsam per sobre.
TE DE MENTA
Ingredients:
-
2 culleradas soperes de
Té Verd
-
6 culleradas soperes de sucre
-
1 litre d’aigua
-
Menta (una safata del Mercadona)
Bullir l’aigua i afegir el té i el sucre. Quan ha bullit,
afegir tota la menta i deixeu reposar una mica per que agafi el gust.
SHAFA (Energètic, típic al Ramadan)
Ingredients:
-
¼ d’ametlles
-
¼ de cacahuets
-
¼ de farina
-
¼ de sèsam
-
Mantega
-
1 cullerada d’oli de girasol
-
1 cullerada d’anís (especia)
Preparació:
Torrem l’ametlla, el cacahuet (opcional), la farina i el sèsam.
Un cop barrejat, es barreja amb la mantega, l’oli, el sucre,
i l’anís.
Deixeu reposar i emplatar possant unes ametlles per sobre
decorant el plat.
CHBAKIA
No tenim recepta, només dir
que és deliciós, és típic durant el Ramadà, ja que és un menjar molt energètic
i necessita un temps per la seva el.laboració.
Per tant quedeu convidades i
convidats al proper “TALLER DE CUINA” de la COMUNITAT D'APRENENTATGE de
l'Escola Bressol Municipal l'ESQUITX.